Hidrodiluabile monocomponente albe – aplicare prin pulverizare manuala

 

Pregătirea suportului lemnos

Suportul lemnos ce urmează a fi finisat se şlefuieşte foarte bine, în lungul fibrei insinstând la locurile greu accesibile. După şlefuire, suportul lemnos se desprăfuieşte prin suflare cu aer şi ştergere cu cârpa.

Aplicarea primului strat de grund hidrodiluabil alb WFS5501

Grundul hidrodiluabil se omogenizează foarte bine în ambalajul original şi daca este necesar, se dilueaza cu apa in proportie de 5-10%. Consumul de material este de 100-120 g/mp (material rămas pe placă). Se pot aplica intre 1 si 3 straturi de grund. Ele pot fi aplicate cu uscare si slefuire intre ele, sau „ud pe ud”, cu slefuire numai inainte de a aplica stratul final de lac

Uscarea stratului de grund (la aer)

In cazul in care straturile se aplica cu slefuire intre ele, uscarea are loc in 1-1,5 ore. In cazul stratului format din 3 straturi succesive sunt necesare min.6 ore pentru uscare.

Şlefuirea

Se face dupa uscara totala agrundului, cu hârtie de şlefuit cu granulaţia 280-320, după care se desprăfuieşte prin suflare cu aer şi ştergere cu cârpa.

Aplicarea stratului de lac WIOP610G30

Lacul hidrodiluabil se omogenizeaza foarte bine in ambalajul original, se dilueaza, daca este necesar, cu 5-10% apa. Consumul este de 120-140 g/mp.  Lacul se usuca la amprenta in 1-1,5 ore. Pentru ambalare sau stivuire sunt necesare 24 ore. G din codul produsului reprezinta gradul de luciu. Daca se doreste ca pelicula sa aiba rezistente superioare se poate adauga in lac catalizatorul WCA002 in proportie de de 2%. Timpul de viata al amestecului este de 24 ore. Pentru a nu se forma cristale din cauza contactului catalizatorului cu apa de dilutie, se amesteca intai lacul cu catalizatorul, dupa care se adauga apa, amestecand continuu.