Produse hidrodiluabile transparente pentru exterior

Pregătirea suportului lemnos

Suportul lemnos (cherestea de stejar, brad,etc) se slefuieşte foarte bine in alb cu hartie abrazivă cu granulaţia 80, 120 şi în final cu 150. O şlefuire cu granulaţie mai mare nu este recomandată pentru că nu are puterea să rupă fibra lemnului, ci numai o culcă, iar praful fin de lemn pătrunde in pori închizîndu-i. In momentul în care se face colorarea ,fibra care nu a fost ruptă se ridică stricînd aspectul ulterior al peliculei. Dupa şlefuire se face desprafuirea prin suflare cu aer si ştergere cu cîrpa.

Colorarea suportului lemnos cu impregnanti din seriile WIE 40xx sau WIE 80xx

Pentru o mai buna rezistenta la actiunea radiatiei UV se recomanda aplicarea unui impregnant. Impregnantii din seria 40xx sunt pentru foioase (lemn mai dur), iar cei din seria 80xx, pentru rasinoase (lemn mai moale). Aplicarea impregnantului se poate face prin imersie, pulverizare, flow-coating, cu pensula, buretele, cîrpa, etc. Aplicarea prin pulverizare se face  cu pistol din inox cu duza de 1,2-1,5 mm, la o presiune de 2,8-3 atm. In general, se recomanda o singura trecere. Daca se fac doua sau mai multe treceri, culoarea se inchide. Consumul de impregnant este de 80-100 g/mp (calculat cu pierderi).

Uscarea impregnantului

In 1-2 ore, funcţie de temperatura din hala de lucru. Circulati aerului este foarte importanta.

Aplicarea lacului WOE1604G30

Lacul se poate aplica un singur strat de 300 microni, sau 2 straturi a cate 150-200 microni. Lacul se diluează între 0 si 10% cu apa in functie de sistemul de aplicare (pistol normal, airmix, airless). Cand aplicarea se face cu pistol normal cu cupa, se foloseste o duza de min 2,5 iar presinea trebuie sa fie de 4 barr. Lacul are tixotropie ridicata, facand posibila aplicarea unei cantitati mari la un singur strat.

Uscarea intermediara a lacului

Are loc in 2-3 ore, in functie de cantitatea aplicata, de temperatura din hală si de circulatia aerului. La uscarea produselor hidrodiluabile este foarte importanta circulatia aerului in incapere.

Şlefuirea intre straturi

Slefuirea se face cu hartie de slefuit de granulatie 180-200, in lungul fibrei. Inainte de aplicarea celui de-al doilea strat de lac se face desprafuirea si pelicula se sterge de praf cu carpa.

 

Uscarea lacului

In funcţie de cantitatea aplicată uscarea se poate face în 3-4 ore. Pentru stivuire si ambalare se recomanda intre 16 si 24 ore, pentru a evita imprimarile.

 

ATENTIE: In primele doua luni de la finisare, in perioadele foarte umede, poate aparea o usoara albire a lacului care dispare imediat ce apare soarele. Dupa definitivarea reactiei si intarirea totala si definitiva a lacului, acest fenomen nu mai apare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *